miercuri, 29 februarie 2012

Noua pilulă Stop - Sarcina

Noua pilulă Stop - Sarcina

 Sexul neprotejat pune în alerta căutării soluțiilor rapide pentru rezolvarea “problemuței ” apărute peste noapte. Din păcate pasiunea uneori ne lasă fără rațiune și se poate solda cu urmări neașteptate.

 Dacă ai avut o noapte amoroasă neprotejată și ai uitat să iai pilula de după o zi,atunci mai ai o sansă. În formula sa tradițională pastila salvatoare trebuia administrată în cel mult 48 de ore de la contactul sexual fără protecție, iată că în noua formulă a căpătat mai multă flexibilitate.

O companie farmaceutică franceză comercializează o nouă pilulă stop-sarcina,care poate fi administrată la a 5 zi după contactul sexual neprotejat. Aceasta se numește ELLA și nu trebuie utilizată în mod constant pe post de contraceptiv,ci numai în situațiile urgente.

Eficacitatea pastilei este de 95%, timp de 5 zile, aceasta fiind durata de viață a sperma¬tozoizilor.Dintre cele 1.241 de femei care au participat la cercetări, doar 26, adică 2,1% au rămas însărcinate.

Pilula de a treia zi,Plan B,lansată la sfârșitul anilor ‘90 era disponibilă fără prescripție medicală,pentru toate domnișoarele de după 17 ani. ELLA însă o veți putea procura numai cu un certificat de la medicul de familie.

ELLA este foarte eficientă fiindcă influențează cei mai importanți hormoni ai sarcinii. Aveți grijă de sănătatea Dvs. dar mai ales controlațivă pofta sexuală atunci cînd nu aveți nici un contraceptiv în mînecă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu