miercuri, 29 februarie 2012

Beneficiile Cafelei

Cafea, cunaşteţi oare toate beneficiile sale?

 Această băutură este bogat în cofeină, care creste proprietatile sale. Cofeina creste vigilenta, concentrarea şi atenţiea nostră - cu alte cuvinte, cafeaua ne excita, cel puţin pentru o vreme! 

 Dar avantajele nu se opresc aici. Mai mult, cafeaua contine multi antioxidanti, inclusiv polifenoli. Antioxidantii protejeaza organismul de radicalii de oxigen produşe in timpul metabolismului. Aceasta duce la degradarea de molecule din care suntem compuşi.
 Ei, radicalii provoca imbatranire si cancer. Noi ştim că o ceaşcă de cafea de 200 ml conţine mai mulţi antioxidanţi decât 500 de grame de fructe de padure, cum ar fi afinele şi cireşele. Dar nu numai in antioxidanti este bogată cafea, ea este o sursa foarte buna de magneziu, vitamina B2 şi B3, şi de cupru.

 Cafeaua poate fi baută la orice ora de zi, sau cu frişcă dulce la micul dejun sau simplă, după prînz. 

 

 

Dar ştiţi oare toate beneficiile cafelei pentru sănătatea noastră?

 Iată câteva dintre ele:

- Dacă aveţi o durere de cap, migrena, beaţi cafea, este util.
Cofeina este un vasoconstrictor (reducere diametrul vaselor de sânge periferice), în creier care poate ajuta la ameliorarea unor atacuri de migrena. Acesta este motivul pentru care în medicamentele impotriva durerii de cap şi migrene se include cofeină.

- Cafea protejeaza impotriva diabetului de tip 2.
 consumul zilnic de la 5 la 6 cesti de cafea pe zi, pe termen lung, reduce riscul de a dezvolta diabetul de tip 2.

 - Cafeaua previne boala Parkinson.
Consumul de cafea scade proporţional riscul de a dezvolta boala Parkinson. Ea are, de asemenea, proprietăţi de protecţie împotriva altor boli degenerative

- Pentru bărbaţi, cafeaua este de neînlocuit. Ea ne protejază de adenom şi de cancer de prostată şi măreşte potenţia sexuală-



Cafeaua are, şi unele dezavantajele sale, mai bine zis excesul de cafea.

 - Cofeina determină eliberarea de hormoni de stres. Dacă aveţi un sres, sau anxietate, cel mai bine este de a reduce consumul de cafea.
- Cafea accelereaza tranzitul intestinal. Persoanele care sufera de colon iritabil se recomandă de a renunţa de cafea.
- Cafea, de asemenea, creşte secreţia de suc gastric şi, dacă aveţi reflux gastro-esofagian, gastrita sau ulcer gastric, fiţi atenţi cu cafeaua!
- Cafeaua reduce absorbtia de fier in organism. Ea nu este, prin urmare, recomandată persoanelor care suferă de anemie.
- Cofeina în doze mari este dăunătoare în timpul sarcinii, ea poate provoca avort spontan. Noi credem ca femeile gravide ar trebui să se limiteze la două ceşti de cafea pe zi.
- În cele din urmă, cofeina creste ritmul cardiac. Dacă luaţi medicamente pentru tratamentul tulburărilor de ritm cardiac, renunţaţi să serviţi cafea.

Şi totuşi pentru un om sănătos cafea este foarte folositoare, deci serviţi o cafeluţă şi vă veţi simţi excelent.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu